Marcel Dassen Coachen

'De kracht van authenticiteit'

Authenticiteit coachen

Authenticiteit coachen (1 op 1 of in een groep)

Authenticiteit coachen leidt tot authenticiteit. Authenticiteit coachen houdt in dat je maatwerk krijgt op wie jij wilt zijn. Jij wilt dat dit aansluit op wie je bent en niet het verhaal over jou wat je al jarenlang in stand houdt. Nee, je wilt terug naar de kern van jou en trouw aan jezelf blijven. Hoe kom je tot de kern en wat maakt jouw authentiek? Op deze vragen krijg je allemaal antwoord tijdens jouw traject van authenticiteit coachen.

Je krijgt veel meer dan wat jou authentiek maakt. Je leert jouw koers kennen, waarvan je niet meer wilt afwijken. Je ontdekt jouw zingeving en jouw bestemming. Wat jou echt waardevol maakt en waarvoor je door anderen oprecht wordt gewaardeerd. Niet zozeer door wat je presteert, maar in wat ze in jou als mens oprecht waarderen.Authenticiteit coachen

Je kiest niet voor de makkelijkste weg, maar wel de mooiste weg. Een weg vol nieuwe ontdekkingen en inzichten. Je leert meer over jezelf kennen dan ooit tevoren. Een coachtraject is hard werken om veel oude patronen die je gevangen hielden te doorbreken en die je weer vrij laten leven. Het is de overgang van overleven naar echt leven. Je zet een streep onder het eindeloos voldoen aan andermans verwachtingen. Verwachtingen waaraan je niet wilt voldoen omdat ze alle energie uit je trekken.

Geluk en succes zijn niet maakbaar, maar wel te beïnvloeden omdat alles wat je doet effect heeft. Dit effect kan in jouw voor- of nadeel zijn. Hoelang al worstelde jij met het maken van de juiste keuzes. Wat was het effect van al deze twijfels? Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen en weinig daadkracht die je vaak lusteloos en besluiteloos maken. Jammer, want als je echt weet wat je wilt en weet wie je wilt zijn, dan ontdek je wat wel en niet bij jouw pad en bij jou past.

1 op 1 authenticiteit coachen

Hoe gaan jij en ik authenticiteit coachen aanpakken?

In ons eerste vrijblijvende gesprek ontdek je jouw blinde vlek of pijnplek. Dit is de plek die jou het meeste in de weg staat om jouw gedrag te laten aansluiten op wat jou authentiek maakt.

Waarom is dat zo?

Ieder mens beweegt weg van pijn en vertoont daarbij gedrag wat lijkt hem te beschermen, maar uiteindelijk tegen hem werkt. Als voorbeeld:

Je voelt je niet gehoord? Als kind maakte je deel uit van een groot gezin en je moest ‘vechten’ om jouw plek. Elke keer dat je in gezelschap bent en je voelt je niet gehoord, lijk je weer te ‘vechten om je plek’. Je eist op een drammerige manier dat er naar jouw wordt geluisterd en door dit dwingende en drammerige gedrag, keert jouw omgeving zich juist van jou af. Jouw reactie hierop is dat je nog meer gaat vechten en nog meer gaat eisen en drammen of je keert je af van hen en gaat zwijgend en gekwetst weg. Dit patroon van ‘vechten’ of ‘vluchten’ zit er zo diep in dat je jezelf er niet bewust van bent.

Wat is de volgende stap?

Je kiest na ons eerste gesprek of je met mij aan de slag wilt gaan of niet. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Wil je wel met mij aan de slag gaan dan volgt een traject van een intensieve coaching met heldere scherpe en concrete doelen. Je krijgt een DISC-onderzoek, een onbeperkt aantal coachgesprekken en je neemt deel aan de training Jouw authentieke merk. Dit staat allemaal omschreven in een offerte die op maat is gemaakt met een vast bedrag voor een coachtraject met een begin- en einddatum. De tijd die jij nodig hebt.

Bel me: (0183) 76 90 18 voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Authenticiteit coachen in een groep

Programma Aandacht voor oudergedrag

Maak gratis en vrijblijvend kennis met Aandacht voor oudergedrag in Boxtel.

Marion van der Velden verzorgt aandachttrainingen voor kinderen en jongeren. De kinderen en jongeren ontwikkelen bij haar nieuwe vaardigheden om met spanningen en emoties om te gaan. Daarbij is de steun van hun ouders onmisbaar, maar van wie krijgen de ouders steun? Daarbij riep Marion mijn hulp in:

Acht bijeenkomsten Aandacht voor oudergedrag van anderhalf uur:

  • Hoe ontwikkel je gewenst gedrag?
  • Hoe houd je gewenst gedrag vast en voorkom je terugval in oude patronen?
  • Leren omgaan met stress.
  • Oefenen ouder-kind rol met elkaar op basis van aangereikte praktijkvoorbeelden.

Lees verder:

In 30 dagen ontspannen slapen

Samen met Joyce Moons ontwikkelden we een programma om te leren ontspannen om beter te kunnen slapen. Problemen om te slapen ontstaan niet voor het slapen, maar overdag. Jij hebt hierin een keuze! De keuze om jouw leefstijl te beïnvloeden waardoor je meer rust en ontspanning ervaart overdag.

Bestel direct op iTunes:


Of bestel het fysieke pakket In 30 dagen ontspannen slapen Lees verder: