Marcel Dassen Coachen

'De kracht van authenticiteit'

Interessante boeken

Interessante boeken

De meeste mensen deugen

Dit boek is fantastisch en geeft je een nieuw beeld op onderzoeken die in het verleden zijn gedaan of de mens van nature slecht of goed is. Je leest dit in één adem uit…

Van Big Bang naar Burn Out

Heel wat onderdelen van dit boek, Van Big Bang naar Burn Out, komen terug in de coachsessies. Meer inzicht in jouw brein en psyche, geeft meer inzicht in jouw gedrag. Meer inzicht in jouw gedrag leidt tot verandering in jouw gedrag. Mijn klanten geven mij vaak als feedback dat ik wetenschappelijke kennis aanreik in concrete handvatten die ze gelijk kunnen toepassen.

Als trainer en coach pas ik de kennis toe van de afgelopen twintig jaar wetenschappelijk onderzoek op het vlak van brein en psyche. Het eerste inzicht door van Big Bang naar Burn Out is: Er is geen verschil tussen brein en psyche. Opzienbarend dat we het zo ingeburgerde ‘geest en lichaam’ gaan loslaten zoals we eerder loslieten dat de zon om de aarde draait en nog eerder dat de aarde rond is en niet plat.

van Big Bang tot Burn-out

Het boek verreist wel enige basiskennis op het vlak van genetica en anatomie. Enkele bijzonderheden die ik heb gelezen: dat de theorie van Paul Maclean achterhaald is (reptielenbrien, zoogdieren brein en menselijk brein), dat onze stresssystemen verouderd zijn, de uitleg van het stressresponssysteem, de impact van de agrarische revolutie van 12.000 jaar voor Christus, de bijwerkingen van ons stresssysteem, de uitleg van de acute stressrespons, de negatieve effecten van sociale media, de invloed van support uit jouw omgeving in combinatie met je eigen autonomie, de Eusociale samenlevingen, het dalen van het seratoriumgehalte tijdens het dalen in de rangorde, balans als ultieme doel in plaats van de maakbare mens en zijn geluk en tot slot de mens is gemaakt om te bewegen, maar niet om te willen bewegen.

Heb je iets met deze onderwerpen dan is dit boek een echte aanrader.

Dit is een prachtige methode in de vorm van een spel om je kwaliteiten te ontdekken. Dit werkt ook voor teams:

De Fontein: dit boek uit 2016 geeft inzicht in wat jouw unieke plek is.

Houd me vast

 bevat kennis die iedereen hoort te weten die een relatie heeft.

Geweldloze communicatie

maakt je bewust hoe dwingend en eisend jouw taalgebruik kan zijn.

Personal Branding  is een boek waarvan ik de theoretische kennis gebruik voor Jouw authentieke merk.

Voor De kunst van Kaizen

heb ik alleen maar superlatieven als je gedrag wilt veranderen en beïnvloeden. In een woord grandioos!!!

Stop denk doe

In dit boek beschrijft Max Wildschut een praktische methode voor persoonlijk leiderschap op basis van de laatste, relevante wetenschappelijke inzichten. Door dit boek worden diverse trainings- en coachmethoden van Authenticiteit in Beeld wetenschappelijk onderbouwd. Het is een mooie bevestiging waarom mijn aanpak werkt.

Binnen zijn theorie van het ‘omdenken’ waarover de auteur al vijf boeken schreef, beschrijft hij in dit boek hoe je door daar gebruik van te maken bij de opvoeding om kunt gaan met lastige kinderen. Steeds gebruikt hij daarbij eenvoudige en daardoor herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven. Eerst probeert hij duidelijk te maken wat ‘lastig’ eigenlijk is en daarna schetst hij zijn aanpak waarbij hij uitgebreid ingaat op vier kernvragen die de aanpak leiden: wat is het probleem, is het echt een probleem, ben jij het probleem en is het probleem de bedoeling?

De bijzondere reis van een prikkel

laat je op een laagdrempelige wijze kennis maken met NLP.

Een bijzondere geur met een heel interessante korting:

Dit is een prijzige digitale koortsthermometer als je deze vergelijkt met andere. Wat voor mij echter de doorslag gaf, is dat deze hygiënisch is omdat er geen huidcontact is en de juistheid van de meting. Top veiligheid en maximale nauwkeurigheid. Deze meting is net zo betrouwbaar als een rectale meting en dat heb ik nog geen andere digitale koortsthermometer zien doen.

Een bijzonder boek voor iedereen die zich bezighoudt met coachen:
En daar hoort dit spel bij:

Ideaal om te trainen op de vierkante meter:

Hoe goed slaap jij?

Deze app geeft je inzicht in jouw slaapkwaliteit. Hij laat zien hoe vaak je wakker wordt, hoe diep en licht je slaapt en wanneer je in de REM-fase bent. Klik hier om de app te downloaden


Deze apps heb ik getest en helpen je in het leren mediteren op een fijne en eenvoudige manier: