Marcel Dassen Coachen

'De kracht van authenticiteit'

Overleven of een rotsvaste koers voor een fijn leven

| Geen reacties

Overleven of een rotsvaste koers voor een fijn leven

Overleven of een rotsvaste koers voor een fijn leven is een ‘wake up call’ voor iedereen die zich in dit verhaal herkent. In mijn meest persoonlijke blog ooit, ‘De sleutel voor je toekomst’, kon je lezen hoe zeer je een gevangen kunt zijn van jouw eigen gedrag. Dit is een triest voorbeeld hoe er niets of weinig verandert, als jij niet jouw gedrag verandert. Wil je een leven lang bezig zijn met overleven of kies je nu eindelijk voor jezelf?

Een meisje van zeventien jaar die nog volop op zoek is naar haarzelf, maar niet weet hoe ze van zichzelf kan houden. Haar huwelijk strandt omdat ze nooit echt heeft gepuberd en met 35 jaar wilt ze dit nog proberen in te halen. Ze ontdekt van alles en verlegt haar grenzen in een zoektocht naar zelfvertrouwen. Ze voelt zich steeds vrijer en reist de halve wereld af. Ze geniet in volle teugen en toch neemt de liefde voor haarzelf niet toe en groeit ook haar eigenwaarde niet.

Ze worstelt met haar relaties waarvan ze af en toe geniet en waarin ze niet helemaal zichzelf kan zijn. Ze houdt altijd een deurtje open om te vluchten, want ze wilt zich niet weggeven aan een ander omdat ze bang is om zich kwijt te raken. Hoe kan iemand zich nu kwijtraken als ze zichzelf de moeite waard vindt om van zichzelf te houden? Een vraag die ze zichzelf nooit heeft gesteld of die een ander haar heeft gesteld.

Ze voelde zich comfortabel bij dit leven, maar diep van binnen wilde ze ook gelukkig zijn. Ze dacht het geluk te vinden in alleen te zijn omdat ze zich niet eenzaam voelde. Ze dacht het geluk te vinden door vooral voor anderen te zorgen zodat ze niet voor haar zelf hoefde te zorgen. Ze dacht dat jezelf verwennen, zorgen voor jezelf is. Dat boeken je helpen om van jezelf te houden. Hoe heerlijk het is om met de personages van romantische boeken mee te leven. Hoe zij zich helemaal konden overgeven aan de liefde. Ze voelde zich comfortabel om te ‘overleven’.

Dit meisje van 17 wist niet hoe ze van zichzelf kon houden en met 50 jaar worstelde ze nog steeds met dezelfde vragen. Haar boekenkast puilde uit met alle kennis die de leegte in haar niet konden opvullen. Ze was vastgelopen in een relatie waarin ze geen lucht meer kon krijgen. Hoe pijnlijk kon haar leven haar duidelijk maken dat ze zo erg moest vechten om te kunnen overleven. Haar lichaam schreeuwde om aandacht maar ging ten onder aan de zorg die zij anderen gaf.

Iedereen houdt van haar behalve zijzelf en men bewijst haar de laatste eer. Van alle kanten komen de verhalen die haar worsteling pijnlijk duidelijk maken van iemand die zich gedroeg die niet van zichzelf houdt. Hoe zou het gedrag zijn geweest van iemand van 17 die van zichzelf houdt? Die zichzelf de moeite waard vindt om zichzelf weg te geven aan iemand die de moeite waard is. Die zoveel eigenwaarde had dat ze hiermee een rotsvaste koers kon volgen voor een fijn leven.

Wat voor gedrag laat jij zien als je van jezelf houdt en oprecht liefde geeft aan jouw dierbaarste contacten? Kun jij jezelf hierin kwijtraken? Hoe kun je jezelf kwijtraken als je in verbondenheid bent met jezelf en anderen? De eerste stap is om echt van jezelf te houden en daar kun je best wat hulp bij gebruiken als je dat niet doet. Wacht jij totdat het te laat is? Heel veel mensen houden van jou en nu jij nog!

Jouw authentieke merk is een eerste stap in te ontdekken wat jou authentiek maakt voor een rotsvaste koers voor een fijn leven.

3 februari Jouw authentieke merk en meld je aan!

Het podium is aan jou!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.