Marcel Dassen Coachen

'De kracht van authenticiteit'

Tijd voor tijd

| Geen reacties

Tijd voor tijd

Het is tijd voor tijd. Wat doe jij met jouw tijd? Waar besteed jij jouw tijd aan? Dit soort vragen dringen zich vooral bij je op als dierbaren uit jouw omgeving ontvallen. Tijd is beperkter dan geld en toch maak je je vaker druk over geldzaken dan waaraan jij jouw tijd besteedt. Had je niet nog liever wat meer tijd besteed met de dierbaren die je ontvallen zijn? Neem de tijd waar jij jouw tijd aan besteedt.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sociale contacten de meeste invloed hebben op jouw geluk. Mensen met warme sociale contacten zijn gelukkiger en worden ook ouder. Coach zijn is een fantastisch vak voor mij omdat je diepe intense relaties ontwikkelt met je cliënten. Mijn missie is mensen met elkaar verbinden waarbij ze zichzelf mogen zijn. De resultaten zijn betere relaties zowel privé als op het werk.

Hoe is het voor jou als mensen jou echt nodig hebben? Hoe voelt dit? Hoeveel waardering haal jij uit een gesprek dat je met iemand had en deze persoon laat jou weten hoe belangrijk het was wat je zei tegen hem of haar? Zij of hij voelde zich echt gesteund door jou? Hoe belangrijk is steun voor jou? Wat doe jij met jouw tijd?

Sociale contacten gedijen niet op eenzijdigheid. Het is geven en ontvangen. ‘Social Networks’, zijn digitale sociale netwerken die blijkbaar aan een enorme behoefte voldoen. Het is vooral ‘zenden’ en ontvangen. Als jij continu door jouw smartphone op ‘ontvangen’ staat, heeft dit een nadelige invloed op jouw brein: concentratieproblemen, een slechter geheugen en de kwaliteit van jouw ‘denkwerk’ neemt af. Daarnaast veroorzaakt het ook nog chronische stress met alle gevolgen van dien. Wat is nu de kwaliteit voor jou van deze ‘Social Networks’ en hoeveel tijd besteed jij hieraan?

Zou jij met een ‘appje’ afscheid nemen van jouw dierbare als zijn laatste uur is geslagen? Of zou je hem willen aanraken, een hand vasthouden of knuffelen? Hoe vaak maak jij fysiek contact met de mensen om je heen? Wist je dat het opleggen van een hand op iemand die jou vertrouwt de hartslag en ademhaling bij hem laat dalen? Wat is de kwaliteit van jouw sociale omgeving en hoeveel tijd besteed jij hieraan? In de top vijf van spijt van terminale mensen staat dat ze spijt hebben dat ze hun vriendschappen niet hebben onderhouden.

Tijd is een keuze. Tijd is een waardevol middel en tijdsdruk ontstaat vooral door slechte keuzes. Je raakt je balans kwijt door een gebrek aan rust wat jouw brein en lichaam wel nodig hebben. Neem de tijd voor wat echt belangrijk is en dat geld niet alleen voor sociale contacten. Het bepaalt of je wel of niet succesvol bent. Hoeveel kostbare tijd laat jij verloren gaan met ‘nutteloze zaken’? Waarom besteed jij niet meer tijd aan jouw missie, jouw kracht en wat voor jou zingevend is en je fantastische resultaten mee boekt?

In alles wat je doet wat er werkelijk toe doet, dat verdient jouw focus! Je tijd elke dag goed besteden is een enorme uitdaging. Ons instinctief reactief gedrag zorgt er elke keer weer voor dat we ons laten verleiden door ‘onbelangrijke zaken’. Het verlangt meer ‘bewustzijn’ om wijze keuzes te maken en daar is rust en tijd voor nodig. Het wordt de hoogste tijd voor tijd.

Hoe ziet een fantastische dag in jouw leven er uit? Wat doe jij op deze dag met jouw tijd? Hoe lang blijf je geloven in jouw excuses dat je tijd te kort komt? Jij komt geen tijd te kort, maar je maakt niet de beste keuzes. Denk goed na over wat echt belangrijk is in jouw leven. Wie zijn dat en hoe ziet het contact tussen jullie er uit? Kijk om je heen en zeg iets liefs tegen hem of haar of geef gewoon spontaan een knuffel. Hoeveel tijd kost dit en hoe waardevol is dit?

Het podium is aan jou!

Marcel Dassen

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.